Souvenirs

De vakantie is nog niet eens dichtbij, maar ik heb er nu al zin in. Lekker door de stad heen slenteren, zwemmen, mooi weer en herinneringen die je mee naar huis neemt. Hier een paar voorbeelden van bekende en toch leuke souvenirs.

Magneten

Ik denk dat magneten wereldwijd de bekendste souvenirs zijn. In zo’n beetje elke toeristische winkel zijn ze wel te vinden. Toch is het een goede manier om je vakanties bij te houden, want er valt er elke vakantie wel een te scoren.

Geld

Ook een hele bekende souvenir. Binnen Europa wat moeilijker toepasbaar, maar een verzameling dollars, pennies en kronen is altijd wel leuk om in huis te hebben. Geld kan je mooi bewaren in een leuk kistje, doosje of potje.

Patches

Een souvenir die wat minder voor de hand ligt maar leuk om je spijkerjasje of tas te decoreren. Een keer wat anders dan gewoon kleding als souvenirs. Als patches moeilijk te vinden zijn is er een simpel alternatief wat vaker voor komt: een sticker voor op je koffer.

Bezienswaardigheid

Mini Eifeltorens, Big Bans, Colosseums en noem maar op. Zeker rondom de bezienswaardigheden zelf kan je niet om deze souvenirs heen. En het staat best leuk in de kast.

Lokaliteit

Voor de reizigers die minder voor de hand liggende bezienswaardigheden mee willen nemen naar huis is iets lokaals een prima oplossing. Een potje volgens de lokale ambacht, een kleed gemaakt met de bekende weeftechniek… Deze aankopen zijn ook vaak op leukere plaatsen te koop: de markt in het stadje, een klein winkeltje, enzovoorts. Extra tip: als je minder van de rommel souvenirs bent is het een prima oplossing om een gebruiksvoorwerp me te nemen, zoals een oliekannetje.

Iets uit de natuur

Qua decoratie altijd goed: stenen, schelpen, takken, zand. Natuurlijke dingen uit je vakantieland. Let er wel op dat je het mee mag nemen over de grens, geen koraal en zeesterren dus.

Op de kaart

Ook voor de mensen die wat minder materialistisch zijn: de wereldkaart. Je kan op verschillende manieren bijhouden waar je ooit geweest bent. Of het nu is via kruisjes, een scratch kaart of via geocaches. Vroeger (voor de navigatiesystemen in de auto) hielden wij op de kaart altijd de route bij die we reden. Voor de fanatieke schrijvers is het ook leuk om een reisdagboek bij te houden.

Wat voor souvenir neem jij graag mee?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s