Make it in America #4: Goin’ Downtown

DSCN4763.JPG

Terwijl ik dit zit te typen zit ik in mijn favoriete koffiezaakje: Ad Astra books and coffee house. Een café vol boekenkasten, spelletjes en op het moment een zanger. Ondertussen heb ik al een leuk beeld van het centrum van Salina en vandaag deel ik wat leuke plaatsjes!

Ad Astra Books & Coffee house

DSCN4721 DSCN4728

Ad Astra is Latijns voor: to the stars en tevens ook het motto van Kansas en verwijst naar de Civil War en de ster van Kansas op de Amerikaanse vlag. Ik kwam dit zaakje toevallig tegen toen ik zocht naar een koffiezaakje en de titel ‘Books and coffee’ klonk al gezellig. Wat blijkt, iedereen die ik spreek kent dit cafeetje en het is een duidelijke favoriet in de stad. Behalve koffiedrinken en spelletjes spelen worden er hier ook vaak concertjes georganiseerd.

Rebecca Jane’s

DSCN4752.JPG

Heeft dit winkeltje echt nog heel veel uitleg nodig? Een mega gezellig winkeltje met heel veel spulletjes voor in huis. Ook leuk als cadeautje. Veel is zelf gemaakt, van sierradenrekken tot geschilderde dienbladen en zelfgemaakte jam en zeep. Veel dingen zijn geverfd met ‘whitewash verf’. Ook geven ze verschillende art classes. Nog een paar foto’s omdat het zo leuk is:

 

The Market Shop Gifts and Home Accents

DSCN4767

Helaas heb ik geen foto gemaakt van de binnenkant, maar de winkel had (zoals de naam al zegt) heel veel huis en cadeau spulletjes. Minder rommelig dan Rebecca Jane’s, maar zeker leuke spullen en gezellig om even naar binnen te lopen.

Auld Lang Syne, Antiques and Collectibles

DSCN4707 DSCN4708

Een antiekzaakje met heel erg veel spullen vol met kleine kamertjes, doorloopgangetjes en nogmaals: heel veel spullen! Hier heb ik een paar oude nummerborden gevonden als souvenir!

DSCN4735.JPG

Verder zit er nog een Fair Trade zaakje en winkelketens die ze alleen in Amerika hebben, zoals Dollar General. Prima stadje dus! 🙂

Advertenties

Een gedachte over “Make it in America #4: Goin’ Downtown

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s